Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beemte Broekland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Beemte Broekland verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker bieden wij praktische adviezen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2100 tot wel €9000, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteApeldoorn | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beemte Broekland juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.700.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Beemte Broekland. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.400€2.750 – €5.1005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.900€4.000 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €14.000€5.250 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Beemte Broekland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beemte Broekland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beemte-broekland-7323

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Beemte Broekland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift laten monteren die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Beemte Broekland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen tonen en informeert welk merk/model past bij de situatie en het budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Beemte Broekland.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Beemte Broekland.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten beloven een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse erkende traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Bekende specialisten van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Beemte Broekland binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn & Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beemte Broekland is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Beemte Broekland werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie