Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoog Soeren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Hoog Soeren maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2250 en €9700, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteApeldoorn | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Hoog Soeren juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Hoog Soeren. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.750 – €2.300halve dag
1 bocht€5.500 – €8.900€3.150 – €6.6005 uur
2 bochten€6.450 – €11.200€3.700 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €13.200€5.250 – €9.5001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoog Soeren.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoog Soeren kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoog-soeren-7346

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Hoog Soeren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model kiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Hoog Soeren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert u over welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Hoog Soeren.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hoog Soeren.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse professionele traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Hoog Soeren binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals ThyssenKrupp en RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoog Soeren is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoog Soeren werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie