Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beekbergen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Beekbergen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder vindt u uitgebreide adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1950 & €10100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Apeldoorn | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Beekbergen juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Beekbergen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.750 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.050 – €8.100€2.550 – €6.600halve dag
Twee bochten€5.900 – €10.100€4.200 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.450 – €13.100€5.000 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beekbergen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Beekbergen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-beekbergen-7361

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Beekbergen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief montage. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Apeldoorn. Mensen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Beekbergen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en informeert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Beekbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Beekbergen.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende bekende producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele geschikte leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Beekbergen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Triwa en Heymer verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Beekbergen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Beekbergen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie