Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoenderloo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Hoenderloo maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Hieronder kunt u aan de slag met praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €9100, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Apeldoorn | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hoenderloo juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.950.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hoenderloo. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.650 – €8.900€2.700 – €6.1004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.800€3.600 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.800€5.150 – €10.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoenderloo.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Hoenderloo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoenderloo-7351

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Hoenderloo voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Apeldoorn. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Hoenderloo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Hoenderloo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hoenderloo.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende goede fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers beloven een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Populaire specialisten van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Hoenderloo binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoenderloo is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoenderloo verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie