Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Wilp vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site kunt u aan de slag met handige adviezen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, technische details, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2550 & €8000, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Voorst | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Wilp juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Wilp. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.100€3.100 – €6.900halve dag
2 bochten€5.550 – €11.800€4.050 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.800€5.450 – €10.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wilp.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wilp kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wilp-7384

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wilp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Voorst. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift laten installeren die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mailadres: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Wilp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen introduceren en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u merken en winkels die ook liften installeren in Wilp.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wilp.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal professionele producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Betrouwbare installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Wilp in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn & Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wilp is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wilp benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie