Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorst

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Voorst kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u veilig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand treft u handige details t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 tot maar liefst €8100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOude IJsselstreek | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Voorst juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Voorst. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.550 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.300€2.800 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.000 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €14.200€5.350 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Voorst.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Voorst kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-voorst-7383

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Voorst voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Voorst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Voorst.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Voorst.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele grote fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Voorst al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah + Strobbe bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Voorst is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Voorst hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie