Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terwolde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Terwolde verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website bieden wij belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2300 tot maar liefst €9100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVoorst | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Terwolde juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.200 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Terwolde. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.700€2.600 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.850 – €11.800€4.450 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.300€5.100 – €9.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Terwolde.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Terwolde kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-terwolde-7396

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Terwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Voorst. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift kopen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mailadres: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Terwolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Terwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Terwolde.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Grote aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Terwolde binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn of Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Terwolde is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Terwolde verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 100 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie