Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Duiven

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Duiven maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Duiven.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1700 tot wel €10000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDuiven | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Duiven april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 of nog duurder.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Duiven. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.200€3.050 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.150 – €11.700€3.600 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €14.100€4.850 – €10.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Duiven.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Duiven is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-duiven-6921

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Duiven voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Duiven met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Duiven. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Duiven (https://www.duiven.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem kopen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kastanjelaan 3
 • 6921 ER, Duiven
 • Website: www.duiven.nl
 • E-mail: loketwwz@duiven.nl
 • Telefoonnummer: 09002791111

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Duiven vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Duiven.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Duiven.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire merken operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende goede producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Duiven binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah en Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Duiven is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Duiven verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans schommelt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie