Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lathum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Lathum verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij waardevolle specificaties over trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 & €10000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZevenaar | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Lathum juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Lathum. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.750 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.500 – €8.000€3.450 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.400 – €10.900€4.400 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €14.400€5.550 – €9.8005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lathum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Lathum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lathum-6988

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Lathum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Lathum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Lathum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Lathum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Lathum binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare of 123 traplift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lathum is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lathum hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie