Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Steeg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in De Steeg kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina bekijkt u bruikbare informatie aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Rheden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2500 tot wel €9100, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Rheden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift De Steeg juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in De Steeg. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.700 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.700€3.300 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.600€4.400 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.400€4.800 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in De Steeg.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Steeg is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-de-steeg-6994

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Steeg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Rheden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mailadres: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO De Steeg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in De Steeg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Steeg.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 grote leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in De Steeg binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift + Smienk verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Steeg is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in De Steeg hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie