Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dinxperlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Dinxperlo vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u praktische informatie betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Aalten.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €2250 en €8700, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAalten | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Dinxperlo juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.450 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Dinxperlo. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.900€2.750 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.000€4.050 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.000€5.200 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Dinxperlo.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Dinxperlo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-dinxperlo-7091

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Dinxperlo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendraaifunctie.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalten door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Aalten. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model laten installeren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hofstraat 8
 • 7121 DM, Aalten
 • Website: www.aalten.nl
 • E-mail: gemeente@aalten.nl
 • Telefoonnummer: 0543493333

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Dinxperlo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Dinxperlo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Dinxperlo.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede traplift bouwers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf populaire ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Dinxperlo in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift of Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dinxperlo is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dinxperlo werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie