Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breedenbroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Breedenbroek kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder kunt u aan de slag met nuttige tips omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1550 tot wel €9300, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOude IJsselstreek | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Breedenbroek mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Breedenbroek. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.750 – €2.150halve dag
1 bocht€4.700 – €9.700€2.700 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.550 – €10.800€4.200 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.400€4.850 – €10.5005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Breedenbroek.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Breedenbroek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-breedenbroek-7084

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Breedenbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift uitkiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Breedenbroek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen introduceren en informeert welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Breedenbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Breedenbroek.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 goede fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Minivator. Erkende adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Breedenbroek binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum + Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Breedenbroek is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Breedenbroek hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie