Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Etten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Etten maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige gegevens omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en veiligheid. Tevens kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2550 en €9100, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOude IJsselstreek | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Etten mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.200 of meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Etten. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€4.750 – €8.500€2.800 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.750 – €10.900€3.700 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.200€5.500 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Etten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Etten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-etten-7075

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Etten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Etten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u meerdere modellen laten zien en geeft aan welk model in lijn is met uw situatie. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Etten.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Etten.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Betrouwbare dealers van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Etten binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en PractiComfort verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Etten is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Etten verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie