Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terborg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Terborg verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze site kunt u aan de slag met nuttige adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de WMO en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2350 tot zo’n €10100, inclusief installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Oude IJsselstreek | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Terborg juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Terborg. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.650 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.400€2.550 – €6.700halve dag
2 bochten€5.900 – €10.300€4.450 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.600€4.550 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Terborg.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Terborg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-terborg-7060

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Terborg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift laten installeren die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Terborg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen tonen en informeert u over welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Terborg.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Terborg.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken waarborgen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 geschikte ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Terborg binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum of PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Terborg is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Terborg werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie