Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Varsseveld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Varsseveld kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met handige tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot wel €8900, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Oude IJsselstreek | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Varsseveld juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Varsseveld. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €8.800€3.250 – €6.900halve dag
Twee bochten€6.250 – €10.700€4.000 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.400€5.400 – €9.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Varsseveld.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Varsseveld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-varsseveld-7051

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Varsseveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kopen die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Varsseveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Varsseveld.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Varsseveld.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal geschikte fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 professionele traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Betrouwbare dealers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Varsseveld binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare en Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Varsseveld is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Varsseveld werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie