Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vethuizen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Vethuizen maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u bruikbare specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Montferland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1950 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMontferland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Vethuizen mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Vethuizen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.300€3.250 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€6.000 – €11.800€4.000 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.400 – €12.400€5.450 – €9.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vethuizen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vethuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vethuizen-7046

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Vethuizen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Montferland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem laten installeren die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mailadres: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Vethuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen demonstreren en informeert welk merk/model past bij de situatie en het budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Vethuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Vethuizen.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende bekende traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Vethuizen binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum en RecentLift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vethuizen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vethuizen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie