Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeddam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Zeddam verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Montferland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 oplopend tot 9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Montferland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Zeddam juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Zeddam. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.850 – €9.200€3.300 – €6.300halve dag
Twee bochten€6.300 – €11.700€4.050 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.400 – €12.800€5.400 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeddam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zeddam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zeddam-7038

Bekijk leveranciers in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Zeddam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Montferland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten installeren die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Zeddam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften introduceren en adviseert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Zeddam.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zeddam.

Goede merken
In ons land zijn een aantal bekende leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere goede ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Zeddam binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator & Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zeddam is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zeddam hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie