Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loerbeek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Loerbeek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met nuttige informatie over trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Montferland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1600 en €8200, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Montferland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Loerbeek juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.550 incl. montage.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Loerbeek. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.100€3.300 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.500 – €10.200€4.400 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.600€5.450 – €10.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Loerbeek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loerbeek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-loerbeek-7036

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Loerbeek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Montferland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift aanschaffen die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Loerbeek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties tonen en adviseert welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Loerbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Loerbeek.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende bekende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Loerbeek in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Handicare en Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loerbeek is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Loerbeek hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie