Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Halle

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Halle verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle specificaties wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, technische details, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1800 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Bronckhorst | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7025
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Halle juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Halle. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.900€2.600 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.000€4.150 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.000€5.500 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Halle.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Halle kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-halle-7025

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Halle voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een systeem kopen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Halle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte systemen laten zien en adviseert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Halle.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Halle.

Erkende merken
In ons land zijn enkele betrouwbare producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse goede producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Halle binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator + PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Halle is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Halle hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie