Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoog-Keppel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Hoog-Keppel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker leest u praktische informatie ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1850 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Bronckhorst | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Hoog-Keppel juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.400 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hoog-Keppel. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€5.250 – €9.700€3.050 – €5.4004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.400€4.100 – €7.5001 dag
Wenteltrap€7.800 – €13.800€4.750 – €10.4006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoog-Keppel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoog-Keppel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoog-keppel-6997

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hoog-Keppel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bronckhorst. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Hoog-Keppel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw situatie. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Hoog-Keppel.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hoog-Keppel.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Hoog-Keppel binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp of TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoog-Keppel is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hoog-Keppel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie