Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drempt

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Drempt verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via deze pagina bieden wij bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de unieke werking, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1800 tot zo’n €8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Drempt mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel treft u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Drempt. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.600 – €2.350Dagdeel
1 bocht€4.750 – €9.400€3.350 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.300€3.800 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.000€5.100 – €9.9006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Drempt.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drempt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-drempt-6996

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Drempt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift kiezen die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Drempt vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en informeert welk type lift past past bij uw situatie. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Drempt.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Drempt.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Drempt in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp of Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Drempt is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Drempt communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie