Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wehl

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Wehl verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site vindt u belangrijke informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Doetinchem.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot wel €8900, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDoetinchem | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Wehl juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Wehl. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.100€2.900 – €6.600Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.300€4.450 – €7.400Eén dag
Spiltrap€7.600 – €14.000€4.900 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wehl.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wehl kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wehl-7031

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wehl voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Doetinchem via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Doetinchem. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Doetinchem (https://www.doetinchem.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten plaatsen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Terborgseweg 21
 • 7001 GM, Doetinchem
 • Website: www.doetinchem.nl
 • E-mailadres: wmo-winkel@doetinchem.nl
 • Telefoonnummer: 0314377377

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Wehl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk model in lijn is met uw situatie. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Wehl.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wehl.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 geschikte fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars beloven een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele bekende merken Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Wehl in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa + PractiComfort bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wehl is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wehl hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie