Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Azewijn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Azewijn kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website vindt u handige beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Montferland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2400 tot zo’n €9400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMontferland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Azewijn juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Azewijn. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.700 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.200€3.450 – €5.500Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.100€3.850 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.100 – €12.200€5.050 – €9.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Azewijn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Azewijn kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-azewijn-7045

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Azewijn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Montferland. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of direct een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Azewijn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Azewijn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Azewijn.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf erkende traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator. Bekende specialisten van deze modellen zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Azewijn binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift + PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Azewijn is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Azewijn verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie