Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stokkum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Stokkum kan u daarbij helpen! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische details ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Montferland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2450 tot maar liefst €8100, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMontferland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Stokkum juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Stokkum. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.800 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €8.900€3.450 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.900€3.950 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.150 – €12.300€5.150 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stokkum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Stokkum kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-stokkum-7039

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stokkum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.400.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Montferland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Stokkum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Stokkum.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Stokkum.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 populaire traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Stokkum binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa + Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Stokkum is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stokkum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie