Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lengel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Lengel biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina bieden wij uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Montferland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 9000, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMontferland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Lengel mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Lengel. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.600 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.100€2.900 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.500€3.550 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.900 – €12.700€5.400 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lengel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Lengel is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lengel-7044

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Lengel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Montferland. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mailadres: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Lengel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert welk soort lift past bij uw budget en situatie. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Lengel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Lengel.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf erkende ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Lengel binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Smienk verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lengel is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lengel verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie