Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Braamt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Braamt maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website bieden wij praktische gegevens ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Montferland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1700 & €9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMontferland | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Braamt juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Braamt. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.650 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.200€3.250 – €6.6005 uur
2 bochten€5.700 – €11.000€3.650 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €13.300€4.750 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Braamt.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Braamt kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-braamt-7047

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Braamt voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Montferland. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem kopen die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Braamt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte uitvoeringen tonen en informeert u over welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Braamt.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Braamt.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse populaire traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf populaire ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Braamt binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Braamt is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Braamt werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie