Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijnbergen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Wijnbergen biedt uitkomst! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Montferland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1900 tot wel €8600, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Montferland | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Wijnbergen februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Wijnbergen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.750 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €8.300€2.800 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.150 – €11.100€4.250 – €7.7006 uur
Spiltrap€7.650 – €12.500€4.950 – €10.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijnbergen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wijnbergen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wijnbergen-7048

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijnbergen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Montferland. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem laten installeren dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mail: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Wijnbergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en vertelt welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Wijnbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wijnbergen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende bekende merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer. Grote specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Wijnbergen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator + Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wijnbergen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wijnbergen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 105 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie