Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heelweg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Heelweg maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site treft u belangrijke details aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2550 en €9000, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oude IJsselstreek | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7055
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Heelweg april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Heelweg. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€4.800 – €9.000€3.050 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.400 – €11.900€4.250 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.300 – €12.000€4.550 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heelweg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Heelweg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heelweg-7055

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heelweg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model uitzoeken die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Heelweg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en informeert u over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Heelweg.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heelweg.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf populaire merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Heelweg binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator + Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heelweg is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heelweg verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie