Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westendorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Westendorp vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand kunt u aan de slag met praktische specificaties over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 en €10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOude IJsselstreek | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Westendorp februari 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Westendorp. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.850 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.200€3.400 – €6.5005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.550 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.300€4.850 – €10.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westendorp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westendorp kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u gemakkelijk 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-westendorp-7054

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Westendorp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift kiezen die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Westendorp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte opties demonstreren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Westendorp.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Westendorp.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Westendorp binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah of Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westendorp is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westendorp verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 105 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie