Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ulft

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Ulft vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide adviezen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Bovendien kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oude IJsselstreek | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Ulft juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Ulft. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.600€2.750 – €6.400Dagdeel
Twee bochten€5.900 – €10.400€3.700 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.050 – €14.200€4.650 – €9.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ulft.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ulft is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ulft-7071

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Ulft voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten monteren dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Ulft subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire opties introduceren en adviseert welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften monteren in Ulft.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Ulft.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende populaire traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse grote producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ulft in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare en RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ulft is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ulft benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie