Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Silvolde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Silvolde kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 tot maar liefst €8000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOude IJsselstreek | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Silvolde juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Silvolde. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.300€2.800 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €11.700€4.400 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €14.400€4.500 – €10.4006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Silvolde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Silvolde kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-silvolde-7064

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Silvolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift aanschaffen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Silvolde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Silvolde.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Silvolde.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende geschikte leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Silvolde binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp en RecentLift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Silvolde is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Silvolde communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel ligt dat tussen de 105 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie