Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sinderen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Sinderen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u waardevolle informatie betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1700 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Oude IJsselstreek | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Sinderen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sinderen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.350 – €9.500€2.850 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€3.900 – €7.1006 uur
Spiltrap€7.500 – €13.900€4.750 – €9.500Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sinderen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Sinderen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken bieden een assortiment met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sinderen-7065

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Sinderen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem aanschaffen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Sinderen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen introduceren en adviseert u over welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Sinderen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Sinderen.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere professionele leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf grote traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Sinderen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift en Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sinderen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sinderen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie