Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gendringen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Gendringen biedt uitkomst! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos de trap op en af. Via deze pagina bekijkt u nuttige informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de prijzen, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1800 en €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oude IJsselstreek | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Gendringen februari 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.650 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Gendringen. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.500 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €10.800€4.250 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €12.900€5.350 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gendringen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gendringen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-gendringen-7080

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Gendringen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Gendringen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Gendringen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Gendringen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende erkende traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Gendringen binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare & 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gendringen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Gendringen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie