Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Megchelen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Megchelen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2000 tot wel €10200, inclusief montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOude IJsselstreek | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Megchelen juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Megchelen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.700€2.800 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.100 – €11.700€4.500 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €12.400€5.000 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Megchelen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Megchelen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-megchelen-7078

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Megchelen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Megchelen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Megchelen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Megchelen.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal professionele traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende goede fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Populaire dealers van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Megchelen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Megchelen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Megchelen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie