Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schalkwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Schalkwijk kan u daarbij helpen! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Via deze website bekijkt u nuttige tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Houten.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €2150 & €8900, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHouten | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3998
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Schalkwijk mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Schalkwijk. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.400€2.800 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.600€4.100 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €14.300€4.700 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schalkwijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schalkwijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-schalkwijk-3998

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Schalkwijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Houten met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Houten. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Houten (https://www.houten.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift kopen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Onderdoor 25
 • 3995 DW, Houten
 • Website: www.houten.nl
 • E-mailadres: gemeentehuis@houten.nl
 • Telefoonnummer: 0306392611

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Schalkwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties laten zien en vertelt welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Schalkwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Schalkwijk.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf grote leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Schalkwijk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn & Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schalkwijk is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schalkwijk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 115 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie