Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Odijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Odijk verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zonder risico en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze website bekijkt u nuttige specificaties wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Bunnik.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en comfortabele manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2050 en €10100, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bunnik | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Odijk juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Odijk. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.800 – €9.100€2.850 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.800 – €10.300€4.250 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €12.100€5.200 – €9.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Odijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Odijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-odijk-3984

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Odijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunnik door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bunnik. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift kopen die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Singelpark 1
 • 3984 NC, Bunnik
 • Website: www.bunnik.nl
 • E-mail: wmoloket@bunnik.nl
 • Telefoonnummer: 0306595959

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Odijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw situatie. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Odijk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Odijk.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere geschikte fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf populaire producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Erkende wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Odijk binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Odijk is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Odijk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie