Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leersum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Leersum kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle details ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2550 & €10100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteUtrechtse Heuvelrug | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Leersum april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Leersum. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.300 – €9.900€3.400 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.800€3.900 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.100€4.750 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leersum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Leersum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-leersum-3956

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Leersum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model uitkiezen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mailadres: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Leersum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende mogelijkheden introduceren en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Leersum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Leersum.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende erkende merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele populaire producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Leersum binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Acorn of TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Leersum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Leersum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie