Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langbroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Langbroek biedt uitkomst! Een groot aantal senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u bruikbare tips betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Wijk bij Duurstede.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 tot maar liefst €8200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Wijk bij Duurstede | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Langbroek juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Langbroek. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.100€3.200 – €6.7005 uur
2 bochten€5.650 – €10.800€3.700 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.700€4.900 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Langbroek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-langbroek-3947

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Langbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wijk bij Duurstede (https://www.wijkbijduurstede.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitzoeken dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Steenstraat 14A
 • 3961 VP, Wijk bij Duurstede
 • Website: www.wijkbijduurstede.nl
 • E-mailadres: info@loketwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0343473070

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Langbroek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook liften monteren in Langbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Langbroek.

Professionele merken
In ons land zijn enkele goede leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse goede ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Langbroek in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare of PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Langbroek is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Langbroek werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie