Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Doorn vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website leest u nuttige gegevens m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 tot zo’n €9000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Doorn mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Doorn. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.700€2.650 – €5.7001/2 dag
2 bochten€6.300 – €10.300€3.800 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.500€4.950 – €9.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Doorn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Doorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-doorn-3941

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Doorn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem kopen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of snel een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mailadres: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Doorn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen demonstreren en informeert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Doorn.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Doorn.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken werken met een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele grote merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Doorn binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator of 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Doorn is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Doorn hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie