Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijk bij Duurstede

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Wijk bij Duurstede maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige details ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Wijk bij Duurstede.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten schommelen tussen €1500 oplopend tot 9200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWijk bij Duurstede | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Wijk bij Duurstede april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Wijk bij Duurstede. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.600€2.750 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.300€3.900 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.200€4.650 – €9.200Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijk bij Duurstede.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wijk bij Duurstede is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wijk-bij-duurstede-3961

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wijk bij Duurstede voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wijk bij Duurstede (https://www.wijkbijduurstede.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Steenstraat 14A
 • 3961 VP, Wijk bij Duurstede
 • Website: www.wijkbijduurstede.nl
 • E-mailadres: info@loketwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0343473070

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Wijk bij Duurstede zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties demonstreren en geeft aan welk soort lift past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Wijk bij Duurstede.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Wijk bij Duurstede.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende goede merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Wijk bij Duurstede binnen een paar weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Triwa + RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wijk bij Duurstede is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wijk bij Duurstede hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie