Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maarsbergen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Maarsbergen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en comfortabel de trap op en af. Aan de hand van deze website treft u bruikbare informatie aangaande trapliften. U leest hier alles over soorten liften, een technische beschrijving, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2300 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Utrechtse Heuvelrug | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Maarsbergen juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Maarsbergen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€5.350 – €8.100€2.850 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.300€4.200 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.150 – €13.600€5.500 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Maarsbergen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maarsbergen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-maarsbergen-3953

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Maarsbergen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift kiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mail: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Maarsbergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en geeft aan welk model rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Maarsbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Maarsbergen.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Maarsbergen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn en TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maarsbergen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Maarsbergen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie