Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amerongen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Amerongen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker bieden wij waardevolle tips omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2100 oplopend tot 10000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Amerongen april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Amerongen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€4.500 – €9.700€2.700 – €6.5005 uur
Twee bochten€6.200 – €11.500€3.950 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.000€5.500 – €9.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Amerongen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Amerongen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-amerongen-3958

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Amerongen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 6 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift kopen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mail: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Amerongen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook leveren in Amerongen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Amerongen.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken beloven een snelle montage en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende professionele fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Amerongen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare & 123 traplift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Amerongen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Amerongen hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie