Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ossenwaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Ossenwaard verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker leest u handige adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de werking, de installatiekosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1800 tot zo’n €9900, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVijfheerenlanden | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode3989
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ossenwaard mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Ossenwaard. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.800 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €8.600€3.300 – €6.1005 uur
Twee bochten€5.900 – €11.400€4.150 – €7.200Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €12.800€5.450 – €9.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ossenwaard.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ossenwaard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ossenwaard-3989

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ossenwaard voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct hulp aanvragen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ossenwaard zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u merken en winkels die ook liften installeren in Ossenwaard.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ossenwaard.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 populaire producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele bekende ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Heymer. Grote dealers van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Ossenwaard binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ossenwaard is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ossenwaard hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie