Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vijfheerenlanden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Vijfheerenlanden verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u waardevolle details inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1750 tot wel €9200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVijfheerenlanden | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Vijfheerenlanden juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Vijfheerenlanden. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.700€3.150 – €6.1005 uur
2 bochten€6.250 – €11.600€4.200 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.500€5.150 – €10.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vijfheerenlanden.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vijfheerenlanden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vijfheerenlanden-4131

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Vijfheerenlanden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Vijfheerenlanden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk soort lift past bij uw budget en situatie. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Vijfheerenlanden.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Vijfheerenlanden.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Vijfheerenlanden in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum + RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vijfheerenlanden is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vijfheerenlanden hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie