Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hei- en Boeicop

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Hei- en Boeicop vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert leest u handige specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €2500 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4126
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Hei- en Boeicop juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hei- en Boeicop. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.300€3.150 – €5.4005 uur
2 bochten€5.800 – €11.800€3.850 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.000€4.600 – €9.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hei- en Boeicop.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hei- en Boeicop kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hei--en-boeicop-4126

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Hei- en Boeicop voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Hei- en Boeicop bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Hei- en Boeicop.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hei- en Boeicop.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse populaire fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Populaire dealers van merken als deze zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Hei- en Boeicop binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa & TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hei- en Boeicop is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hei- en Boeicop hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie