Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zijderveld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Zijderveld verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Hieronder treft u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1750 en €9700, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4122
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Zijderveld mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Zijderveld. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.500€3.450 – €5.800halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.000€4.000 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.900€5.550 – €9.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zijderveld.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zijderveld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zijderveld-4122

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Zijderveld voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Zijderveld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw situatie. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Zijderveld.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zijderveld.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf bekende traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars bieden een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende goede ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Platinum, Triwa, Minivator. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Zijderveld binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator + 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zijderveld is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zijderveld werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie