Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Asch

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Asch kan u daarbij helpen! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u nuttige specificaties aangaande trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Buren.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2350 tot maar liefst €9200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Buren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Asch mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Asch. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.100€2.650 – €6.9001/2 dag
2 bochten€5.650 – €10.000€4.350 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €12.300€5.550 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Asch.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Asch is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-asch-4115

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Asch voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Buren. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type kopen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mailadres: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Asch onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften tonen en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Asch.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Asch.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf goede leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 populaire fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Asch in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Asch is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Asch communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie