Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zennewijnen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Zennewijnen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via deze website bekijkt u uitgebreide tips wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tiel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot maar liefst €9700, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Tiel | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Zennewijnen juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Zennewijnen. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.450 – €9.900€2.650 – €6.0001/2 dag
2 bochten€6.250 – €10.800€4.000 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.900 – €12.800€5.000 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zennewijnen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Zennewijnen is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zennewijnen-4062

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Zennewijnen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tiel via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hertog Reinaldlaan 4
 • 4001 RG, Tiel
 • Website: www.tiel.nl
 • E-mailadres: infowmo@tiel.nl
 • Telefoonnummer: 0344637425

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zennewijnen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Zennewijnen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zennewijnen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf grote ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Zennewijnen binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator + Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zennewijnen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zennewijnen hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie