Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tiel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Tiel maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide beschrijvingen t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Tiel.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1600 en €9000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tiel | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4004
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Tiel mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder treft u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Tiel. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.950 – €9.500€2.550 – €6.400halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.500€4.100 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.650 – €13.000€5.100 – €10.4006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Tiel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Tiel kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Veel showrooms bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-tiel-4004

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tiel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tiel binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tiel. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift kiezen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hertog Reinaldlaan 4
 • 4001 RG, Tiel
 • Website: www.tiel.nl
 • E-mailadres: infowmo@tiel.nl
 • Telefoonnummer: 0344637425

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Tiel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Tiel.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Tiel.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Tiel binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah + Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tiel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tiel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie