Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kapel Avezaath

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Kapel Avezaath verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en comfortabel de trap op en af. Via deze website bieden wij nuttige details aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Tiel.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1650 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTiel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4013
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Kapel Avezaath april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Kapel Avezaath. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.000€3.000 – €5.6005 uur
2 bochten€5.900 – €10.300€3.750 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.500 – €14.400€4.850 – €10.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kapel Avezaath.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kapel Avezaath is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 55% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kapel-avezaath-4013

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kapel Avezaath voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tiel d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hertog Reinaldlaan 4
 • 4001 RG, Tiel
 • Website: www.tiel.nl
 • E-mailadres: infowmo@tiel.nl
 • Telefoonnummer: 0344637425

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Kapel Avezaath onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften demonstreren en informeert u over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Kapel Avezaath.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kapel Avezaath.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Kapel Avezaath binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare + Strobbe beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kapel Avezaath is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kapel Avezaath verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie